Pataki HU sm

Igazi kerámia edények, kézzel festve, egyedi, ízléses és olykor bohém mintákkal. Panziónk reggelizőhelyiségében is ilyen csészéből fogyaszthatja kávéját.

A Pataki Kerámia termékek gyára Sárospatakon található, a város jelentős, a 16. századig visszanyúló fazekas hagyományokkal rendelkezik. A ma is működő gyár 90 éve készít szebbnél szebb termékeket a helyben fellelhető anyagból, kezdetben tömeges előállítású használati tárgyakat, 1983 óta étkezési kerámiákat és az elhíresült sütőedényeket gyártanak főleg. Ezek a termékek ma is a gyár legnépszerűbb termékei. A sütőtálakban zsiradék hozzáadása nélkül süthetünk egészséges húsételeket, de van hal, vagy akár kenyérsütő edény is.

Mitől olyan különlegesek ezek a termékek?

A termékek festését a mai napig kézzel végzik a festőművészek, így minden darab egyedi, a termékek alján megtaláljuk a készítő monogramját is. Számos különféle gyönyörű motívum közül választhatunk a moderntől a klasszikusig, mintaboltjuk csak negyed órányi útra található panziónktól.

icon info

Hol?

A Nagyvárad-tér közelében

Cím

1098 Budapest, Orczy út 2-4.

Megközelítés a panziótól

A Corvin-negyednél a 3-as (kék) metróval utazzon Kőbánya-Kispest irányba a Nagyvárad-tér megállóig, a metró kijáratától 300 méterre található a bolt.

Nyitvatartás

Hétfő Zárva, Kedd-Szerda 09:00-16:00, Csütörtök 11:00-16:00, Péntek 09:00-18:00

icon sziv2Panziónk tippje: Ha igazán szép, egyedi és minőségi szuvenírt keresnek, ez a bolt tökéletes választás lehet.