Karacsony

A Vörösmarty-téri karácsonyi vásárt Európa 10 legszebb és legjobb karácsonyi vására között tartják számon. Emellett még számos másik helyszínen is várják Önöket karácsonyi vásárok igazi ünnepi hangulattal.

 

Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Kulináris élményeket, kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, és idei újdonságként a gyerekeknek a színpad közelében egy fából készült szánkóvonatot is hoztak, amiben kormány is van. Egy melegedőt is kialakítottak nagy üvegablakokkal, ahova betérhetünk egy teával vagy forralt borral, ha éppen nincs valami rendezvény.

Mikor: november 13. és január 6. között

Hol: V. ker. Vörösmarty tér

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Idén közel 200 programmal, 80 kiállító kézműves termékeivel és a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatával gondoskodnak az ünnepi hangulatról a karácsonyi készülődéshez.

Mikor: november 27. és január 2-ig

Hol: V. ker. Szent István tér, Bazilika előtt

Advent Óbudán a Főtéren

Éppen elviselhető a tömeg és olyan, minta egy kisvárosban ünnepelnénk, ráadásul mindig jó koncertekkel készülnek. Fellép többek között a Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Bognár Szilvia, a Muzsikás, a Sebő együttes, a Cimbaliband és még sokan mások. Az adventi műhely vasárnaponként 14 és 19 óra között vár rátok. A picike jégpálya igazi jégből van és ingyenesen használhatjátok. Első korizásra és egy kis gyakorlásra remek helyszín. Idén második alkalommal az óbudai Csobánka téren is lesz ingyenes jégpálya.

Mikor: november 28. és december 23. között a vásár hétfőtől csütörtökig 14 és 21 óra között, péntektől vasárnapig 10 és 22 óra között tart nyitva, a jégpálya november 28-ától január 31-ig tart nyitva 8 és 22 óra között, a Csobánka téren 8 és 20 óra között szintén január 31-ig.

Hol: III. ker. Óbuda, Fő tér

Advent Budapesten a Városháza parkban

A hócsúszdával, az Üvegház pedig november 27-től várja a látogatókat négy hét alatt száz programmal, amelyekre a belépés – a négy pénteki jótékonysági gálaest kivételével – ingyenes. A fesztivál kuriózumának számítanak a látványos köztéri installációk: az óriási adventi koszorú, a budapesti óvodások és iskolások által feldíszített fenyőfa-kiállítás és Budapest legnagyobb karácsonyfája a FŐKERT Nonprofit Zrt. jóvoltából. Idén újdonságként egy hatalmas hócsúszda is várja majd a családokat. Emellett a parki karácsonyi vásár attrakciója a hagyományos falusi gasztronómiát bemutató látványkonyha lesz pajtával, kovácsműhellyel, kisállatokkal, esténként muzsikusokkal. Hétköznap esténként közel 60 amatőr művészeti csoport mutatja be karácsonyi műsorát.

2015-ben a fiatal együttesek mutatkoznak be, nemcsak jazz, komolyzene, világzene, hanem populárisabb, pop és crossover műfajokban is, és lesz kortárs irodalom zenével programsorozat is.

Mikor: november 21. és december 31. között, hétköznap: 10:00-21:00, péntek, szombat, vasárnap: 10:00-22:00

Hol: V. ker. Városháza tér

Hagyományok Háza Ünnepváró vásár a Corvin-téren

A Hagyományok Háza a Népművészeti Egyesületek Szövetségével közösen ismét megrendezi  Ünnepváró vásárát, hogy december elején a Corvin téren és a Budai Vigadóban együtt készüljenek a Karácsonyra. Az ünnepre feldíszített Corvin téren a népi iparművészek mellett kézműves szakiskolák és fogyatékkal élők által készített, szakmailag ellenőrzött kézműves termékeket árusító cégek, civil szervezetek portékái is megvásárolhatók lesznek. Népi iparművészeti és kézművestárgyakkal, néprajzi és népművészeti kiadványok vásárával, kedvezményes jegyárusítással, szabadtéri népzenei koncertekkel, gyerekprogramokkal, valamint kézműves-foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

Mikor: december 4-6., 10:00-20:00

Hol: I. ker. Budai Vár, Corvin tér

Four Seasons Hotel Gresham Palace Karácsonyi Vásár

Idén második alkalommal a Four Seasons Hotel Gresham Palace saját Karácsonyi Vásárral köszönti a közelgő varázslatos ünnepeket, amelyet az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állít fel a szálloda kreatív csapata. A dekoráció ezúttal a Cup Of Charm (Szigeti Zsófi és Lukász Eszter enteriőrstylistok) tervei alapján készül el, Diótörő tematikában. A nyüzsgő Zrínyi utca felől lehet majd megközelíteni a Vásárt, amely magyar kulináris különlegességekkel, helyi kézműves termékekkel és nemzetközi márkák ünnepi kollekcióival várja látogatóit.

Mikor: november 27. és december 27. között, hétfőtől csütörtökig: 13:00-20:00, péntektől vasárnapig: 11:00-21:00, december 24-26.: 10:00-16:00

Hol: V. ker. Four Seasons Hotel Gresham, bejárat a Zrínyi utca felől

Citadella Karácsonyi Vásár

A Gellért-hegy legyszebb kilátópontján idén először szerveznek karácsonyi vásárt.

Mikor: naponta 10 és 20 óra között, január 10-ig

Hol: XI. ker. Gellért-hegy, Citadella

WAMP Desing Vásár

A WAMP idén is több alkalommal 10 és 18 óra között várja az egyedi ajándékokat keresőket a Millenáris B Csarnokában. Belépő: 500 Ft (levásárolható).

Mikor: december 6., 13., 20.

Hol: II. ker. Millenáris

Karácsony a Kastélyban Nagytétényben

A Karácsony a Kastélyben elnevezésű programsorozat november 21. és december 20. között rendezik meg a Nagytétényi Kastélyban. A látogatók által megszokott és várt  “karácsonyfa-kiállítás” természetesen most sem marad el. Idén először korcsolya pályával is várják a látogatókat, mely december 6-tól február végéig áll kicsik és nagyok rendelkezésére, naponta 10-20 óráig

Mikor: november 21-december 20.

Hol: 1225 Budapest, Kastélypark u. 9 - 11.