Igen Itália

Igen sm

Az Igen! Egy szeletbár a Madách-téren, ahol igazi olasz alapanyagokat felhasználva, minimum 16 órát kelesztik a pizzatésztát, melyre az „egyszerű nagyszerű”elvét követve tesznek feltétet, majd teszik be az Olaszországból hozott fatüzelésű kemencébe, melyben kb. 450 fokon pontosan 90 másodpercig sütik a pizzát.

Mit kapunk kézbe? Vékony tésztát tökéletesre sült feltéttel, a tészta kicsit vastagabb széle pedig felhólyagosodva. A feltétel illatoznak, és már harapnánk is bele. Mi a krumplis rozmaringosat, a margeritát és a szarvasgombásat kóstoltuk, mindhárom isteni volt.

Itt nincs túlfűszerezve a paradicsomszósz, csak olasz paradicsomból főzik házilag.

Még egy plusz pont a helynek, hogy vásárolhatunk a saját fogyásztáson kívül is pizzát, melyet a hely dolgozói a környék rászorulóinak, hajléktalanjainak ad, így pizzával jótékonykodhatunk.

Ha többféle pizzát kérünk, és csúcsidőben megyünk, előfordulhat, hogy 10-15 percet is várnunk kell a pizzára. A hely pici, nem lehet beülni, de a pizzaszeleteket dobozban, vagy papíron megfogva a közeli padokra leülve elfogyaszthatjuk, miközben békésen figyeljük a Madách-téri forgatagot.

icon info

Hol?

A Madách-téren

Cím

1075 Budapest, Madách Imre út 5.

Megközelítés

A Corvin-negyedtől a 3-as metróval (kék vonal) utazzunk az Újpest-Központ irányába a Deák-térig, ahonnan néhány perces sétával elérhető az Igen a Madách-téren.

Nyitvatartás

Kedd-Csütörtök 12:00-0:00, Péntek-Szombat 12:00-2:00, Vasárnap 12:00-0:00

icon sziv2Panziónk tippje: ha elérhető a kínálatban, ne hagyják ki a szarvasgombás pizzát.