La Delizia

La Deli kesz sm

Isteni kekszeket sütnek, édeseket és sósakat, de megtalálható náluk a glutén- és mindenmentes sütemények, kekszek is, így aki valamilyen ételintoleranciától szenved, annak sem kell lemondani itt az édes élvezetről.

Cikk folytatása

Napfényes Vegán Étterem és Cukrászda

Napfenyes Etterem sm

Tisztán növényi alapanyagokat használnak ebben az étteremben, melyből ízletes, laktató és egészséges fogásokat készítenek. Az étterem vezeti a legjobb hazai vegán étteremek listáját. Mi már többször elvittünk az étterembe meggyőződéses húsevőket, akik mindannyian pozitív benyomásokkal jöttek ki az étteremből kilátásba helyezve egy újabb látogatást. Kell ennél több jobb reklám?

Cikk folytatása

Igen Itália

Igen sm

Az Igen! Egy szeletbár a Madách-téren, ahol igazi olasz alapanyagokat felhasználva, minimum 16 órát kelesztik a pizzatésztát, melyre az „egyszerű nagyszerű”elvét követve tesznek feltétet, majd teszik be az Olaszországból hozott fatüzelésű kemencébe, melyben kb. 450 fokon pontosan 90 másodpercig sütik a pizzát.

Cikk folytatása

Nándori Cukrászda

Nandori sm

1957-ben nyitotta meg a család az első cukrászdáját. A mostani tulajdonos még gyerekként nyaranta a fagylaltot mérte a vendégeknek, ma már ő vezeti az üzletet. Egymást követő három évben is elnyerték az Ország Cukormentes Tortája verseny első díját.

Cikk folytatása

Butter Brothers Pékség

Butter Brothers sm

A tulajdonos testvérpár Gergő és László szakmájukat feladva döntöttek a pékség nyitása mellett, és milyen jól tették. Az üzletbe érve kedves hangulat fogad, kellemes környezet és isteni péktermékek, sós- és édes csodák, minden nap változó kínálattal várják a vendégeket a szezonális termékekhez igazodva és persze a saját kedvüknek és kreativitásuknak megfelelően.

Cikk folytatása

Hadik Kávéház – klasszikus és modern irodalmi kávéház

Café Hadik
A helyiségben több, mint 30 évig működött kávéház a 20. század elején. A magyar irodalom nagy alakjai közül számos törzsvendéggel büszkélkedhetett ezekben az időkben. Talán a legismertebb mind közül Karinthy Frigyes, aki az életét is a kávéházakban élte, itt alkotott. Munkásságának korszakait is a kávéházak után nevezték el, Hadik-korszak, Centrál-korszak, New York-korszak.

A Hadik olyannyira a korabeli irodalmi élet törzshelye volt, hogy az itt zajló életről még könyv is született.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2