Először Budapesten

Repülni fogok - hogy jutok oda?

 

Budapest repülőtere a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, melynek 1-es terminálja zárva van, a 2A és 2 B terminál várja az utasokat.

Közlekedés a reptérre

Taxival

A 2. Terminál és a főváros közt a legnagyobb hagyományokkal rendelkező (1913-ban alapított) taxivállalat, a Főtaxi szállítja utasainkat. A Főtaxi több száz gépjárműve és képzett, tapasztalt munkatársi gárdája biztos alapot nyújt az utazóközönség igényeinek magas szintű kielégítésére.

A fuvarozást legalább egy idegen nyelvet beszélő, felkészített taxisok látják el, öt évnél fiatalabb, nagyméretű, A kategóriás autókkal. Valamennyi gépkocsi rendelkezik POS terminállal, azaz az utasok hitelkártyával is tudnak fizetni.

A repülőtérre érkező utasok foglalásaikat a Budapest Airport 2A és 2B terminálok bejáratánál felállított standoknál rendelhetik meg. Az utasokra a standok előtti taxi pontokon folyamatosan taxik várakoznak.

2013. szeptember 1-től érvénybe lép Magyarországon az új taxirendelet, amely a szolgáltatás díját az egyszeri, 450 Forintos (1,5 EUR) alapdíj és a várakozási díj mellett 280 Forint/km-ben (0,95 EUR/km) rögzítette. Ennek értelmében egy út a városközpontba körülbelül 6500 Forintba* (22 EUR) kerül a közlekedési viszonyoktól függően.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy más, nem szerződött taxitársaságok igénybe vétele, amelyek szolgáltatásaikat esetleg a terminálépületben kínálják, ilyen szabályozás hiányában kockázatos lehet.

Tömegközlekedéssel

Hajnali 4 órától 23 óráig a 2. Terminál, a Kőbánya-Kispest metróállomás (M3 metróvonal), illetve a Ferihegy vasútállomás (vonatok a Nyugati pályaudvar felé) között a 200E jelzésű busz szállítja az utasokat.

Kőbánya-Kispest metróállomásról az Újpest Központ irányába közlekedő M3-as metróval lehet eljutni a belvárosba. Az M3-as metróról a városközpontban található Deák Ferenc téren lehet átszállni az M1-es és M2-es metróvonalakra.

A panzióhoz legközelebbi metrómegálló a Corvin-negyed a kék metró (M3) vonalán.

23 órától hajnali 1-ig a 200E, majd 1-től 4-ig a 900-as éjszakai autóbusz közlekedik a város felé. A járatról a BKK csatlakozást biztosít a belváros felé közlekedő 950 és 950A jelzésű autóbuszokra. A 950 és 950A jelzésű autóbuszokra a 900-as busz Bajcsy-Zsilinszky út megállójánál tudnak átszállni. Bővebb információt ezen a térképen talál.

Jegyárusító helyek a repülőtéren

A repülőtéren a postán, az érkezési csarnokokban található BKK Ügyfélpontokon, a hírlapüzletekben (Relay) vagy a buszmegállóban található automatából lehet vonaljegyet vásárolni, melynek ára 350 Ft. Jegyváltásra a buszon a járművezetőnél is van lehetőség 450 Forintért.

A posta a 2A Terminál galériaszintjén található, itt megválthatják Budapest 24 órás, 72 órás, heti vagy akár havi menetjegyüket is. A hírlapüzletekben csak vonaljegy, 10-es gyűjtő és szakaszjegy váltható.

Recepciónkon vonaljegy kapható.