Belvárosi Piac a Hold utcában - gasztronómiai kalandok

Belvárosi Piac sm

Kicsi és finom? Mit is jelenthet ez? A Hold utcai piacot Budapest legkisebb piacaként tartják nyilván, impozáns környezete, és a Budapesten zajló egyfajta gasztronómiai forradalom új élettel töltötte meg és egyben új funkciót is adott e belvárosi gyöngyszemnek. 

Budapest néhány évvel ezelőtt köszönhetően az első Bocuse D'or-on való sikeres részvételünknek felkerült a világ gasztrotérképre, 2010-ben megszerezte a Costes Étterem az első Michelin csillagunkat, azóta már az ötödik is megvan. Valami elkezdődött és azóta is tart...


...először a csúcséttermek konyháiban, de ma már a városban járva is tanúi lehetünk annak, amit ma sokszor – talán már kicsit a kelleténél többször is – gasztroforradalomnak hívnak. Tehetséges magyar séfek gondolják újra a magyar alapanyagokat, ízeket, tradíciókat és konyhai eljárásokat, és hoznak új színt a magyarországi gasztronómiába.

Gasztroforradalom – hogyan tudok én is részese lenni?

Mindannyiunk örömére a gasztroforradalom vezető egyéniségei nem csak a magas fizetőképességgel rendelkezők számára szeretnék elérhetővé tenni a gasztronómiai élményeket, hanem szélesebb rétegeknek is. Ennek egyik manifesztálódása a Belvárosi Piac első emeletén kialakított vendéglátóhelyek sora. Szinte minden nagy Michelin-csillagos étterem, vagy jelentős gasztronómiai szereplőnek van itt étterme, mely megfizethető áron kínál fogásokat a magasabb minőséget elérhető áron keresőknek, a jókat enni szeretőknek és kíváncsiaknak.

A piac alsó szintjén őstermelők kínálják még feldolgozatlan portékáikat, és az emeletre érve pedig meg is kóstolhatjuk, hogy milyen ízek alkothatóak a prémium magyar termékek felhasználásával.

Megtalálható itt minden, ami a magyar konyha, és még annál is több. Megkóstolhatjuk itt, ha szerencsénk van a paprikás krumplit, a halászlevet, a lecsót, igazi, tökéletes rántott húsokat, vagy lángost is, persze mindezt kifogástalan minőségben prémium alapanyagokból, mert ez itt alap. Aki az olasz konyha remekeit részesíti előnyben, annak a Magyarországon élő olasz szakács, Gianni delikáteszét ajánljuk.

Nézzenek be a Belvárosi Piacra, ahol időről időre programokkal is várják az ide látogatókat.

icon info

Hol?

Hold utcában, néhány perc sétára a kék metró Arany János utcai megállójától

Cím

1054 Budapest, Hold u. 13.

Megközelítés a panziótól

A Corvin-negyednél szálljon fel a 3-as metróra Újpest-Központ irányába, majd szálljon le az Arany János utca állomásnál, innen néhány perc sétával elérhető a piac.

Nyitvatartás

Hétfő 06:30-17:00, Kedd-Péntek 06:30-18:00, Szombat 06:30-16:00

Belépő

A piac ingyenesen látogatható.

icon sziv2Panziónk tippje: ha van kedve kipróbálni valami újszerút, kóstolja meg a Steamboo kis falatkáit kitűnő alapanyagokból, egészségesen, finomat.
 

Tags: gasztronómiai élvezetek, szuvenír ötlet, Ide járnak a helyiek is