Klauzál-téri Piac

Klauzál téri piac sm

Ez a piacépület is a 19. század fordulóján épült, és 2015-ben teljes felújításon esett át, mely után a Lonely Planet ezt a piacot ajánlja olvasóinak több más neves, nagyváros híres piaca mellett.

7000 négyzetméteren árulnak itt helyi zöldséget, gyümölcsöt, kézműves termékeket. Van itt lacipecsenyés, hentesüzlet, de emellett a termelők kínálnak mézet, lekvárt, hentesárut is. A környék nyüzsgő életéhez alkalmazkodva ez a piac a szokásosnál jóval hosszabban tart nyitva, még 18:00 óra után is bátran nézelődhetünk és vásárolhatunk itt.

Vasárnaponként Antik Placc néven antik- és bolhapiacot rendeznek is, ami igazi üde színfolt, hiszen zenei aláfestés mellett válogathatunk itt az antik és dizájntárgyak, a régi és az új, a felújított és újragondolt tárgyak között. Iparművészek, restaurátorok is részt vesznek a Placcon, ingyen kaphatunk értékbecslést antiknak vélt tárgyainkra.

A Placc kutyabarát is, így négylábú barátunkkal együtt indulhatunk böngészni a kincseket.

icon info

Hol?

Klauzál-téren, megközelíthető több irányból

Cím

1072 Budapest, Klauzál tér 11.

Megközelítés panziónktól

Szálljon fel a 4-es vagy a 6-os villamosra a Széll Kálmán tér irányába, a Wesselényi utcánál leszállva sétáljon be egyszerűen a Klauzál-térig.
A Corvin-negyed metrómegállónál a 3-as metróval a Deák-térig utazva a Klauzál-tér a Dohány utca felől is megközelíthető a tér.

Nyitvatartás

07:00-22:00-ig minden nap

Belépőjegy

A piac ingyenesen látogatható.

icon sziv2Panziónk tippje: keresse meg Marika nénit a piacon, lángost és palacsintát süt az idős néni szívvel és lélekkel, és az árai is verhetetlenek!
 

Tags: gasztronómiai élvezetek, Ide járnak a helyiek is