A fotóművészet szerelmeseinek - Mai Manó Ház és Robert Capa Központ

Mai Mano Robert Capa HU sm

Egymástól néhány percre találjuk a magyar fotográfia két fellegvárát, a Mai Manó Házat és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központot.

Bátorkodunk kijelenteni, hogy mindkét helyet meg kell látogatni annak, aki érdeklődik a fotográfia és azon belül is a világon méltán híres magyar fényképészek munkái és a magyar fotográfia iránt, a két épület együtt ad a fényképeket kicsit is szerető látogatónak egy olyan különös érzést, amelynek következtében a kiállítást megtekintve szinte vágyja a következő látogatást, és legközelebb még több időt szeretne eltölteni e falak között.

Cikk folytatása

Budapest zöld szívei – parkok, zöld területek

BP zold szivei HU sm

A városban is vágyik a természet után, a városban járva-kelve szívesen állna meg egy pillanatra? Keresse fel ezeket a helyeket, ahová mi is nagyon szívesen járunk, és egy croissant és/vagy egy jó könyv társaságában élvezze a napsütést, és a pillanatot.

Cikk folytatása

Nem nagyobb, ám szebb, mint a bécsi - Magyar Állami Operaház

magyar allami operahaz

A Magyar Állami Operaház megnyitóján Ferenc József is részt vett, aki ugyan támogatta a budapesti operaház tervét, ám kikötötte: nem lehet nagyobb a bécsinél. A legenda úgy tartja, mikor eljött a megnyitóra, azt mondta: "valóban nem lett nagyobb, de azt elfelejtettem mondani, hogy szebb sem lehet." Látogasson el az operaházba, és döntsön személyesen. 

 

 

Cikk folytatása